Ju-Jutsu Fighting

Ju-Jutsu Fighting

Fightingsystemet

Fightingsystemet fungerer med semikontakt. Det vil sige, at man slår og sparker mod modstanderen, men uden at slå igennem. Man når altså kun lige akkurat at komme ind og ramme – slår man for hårdt, falder der en advarsel. Kampene består af to halvlege på hver to minutter med et minuts pause i mellem. En hel kamp varer altså ikke mere end fem minutter.

I de fleste tilfælde skal man være gradueret for at kæmpe, det vil sige, at man som minimum skal have det gule bælte. Som gulbælte risikerer man dog ikke at stå overfor en sortbælte: bælterne fra gult til grønt kæmper mod hinanden, mens blåt og opefter har en klasse for sig.

Til selve kampen har man ikke sit sædvanlige bælte på. Inden kampen skifter hver kæmper til henholdsvis et rødt og et hvidt bælte, så dommerne lettere kan kende forskel. Udover gien kæmper man også med handsker, som dækker knoerne.

7b

Sådan forløber en fightingkamp

En fightingkamp i ju-jutsu består af tre dele: karate, stående judo og gulvkamp (judo på gulvet). I karatedelen er de to modstandere på afstand af hinanden og må slå og sparke på kroppen over bæltestedet og på siderne af hovedet. Det er altså forbudt at slå direkte mod ansigtet samt at ramme ryggen.

Når én af kæmperne kommer så tæt på den anden, at han eller hun kan gribe fat i den andens gi, må de ikke længere kæmpe karate og går derfor videre til judodelen. Her gælder det om at få den anden ned på måtten, enten ved hjælp af et kast eller en fejning. Når det lykkes, er kampen nået til tredje og sidste del: gulvkampen. Her gælder det om at fastholde modstanderen – og både armlåse og stranguleringer er tilladte. Det er dog kun tilladt at strangulere med modstanderens egen gi. Lykkes det en af kæmperne at fastholde den anden i mere end tyve sekunder, er det op igen og forfra.