Vejen til VM

Af Christian Maden
 
Det hele startede i sin tid på Ju-Jutsu sommerlejren i 2008, hvor min makker, Michael Halpern-Nadel fra Frederiksberg Ju-Jutsu, over en fadøl foreslog at vi skulle træne Duo Games sammen. Vi har så trænede lige siden, det første år bare en enkelt gang om ugen, og så løbende mere og mere igennem årene.
 
Den første gang vi stillede op til et stævne var februar 2009 ved begynderstævnet Nippon Cup, men bare som en opvisningskamp, da der ikke var nogle modstander. Jeg har en video fra den gang, og det var godt ikke pænt.
 
Vores første internationale stævne var et mindre svensk stævne i juni 2010 med kun et enkelt svensk dame-par som modstandere. Siden da har det udviklet sig til flere og flere internationale stævner år for år, hvor vi har klaret os bedre og bedre. Inden for det sidste år har vi været til Mediterranean Open i Madrid december sidste år, Göteborg Open, Hamburg Open, European Open Championship i Hanua Tyskland, Paris Open, Scandinavian Open i Ljungby Sverige, Germany Open i Hanau Tyskland og Balkan Open i Bukarest Rumænien.
 
Om min makker Michael kan kort fortælles, at han er 30 år, har 1. Dan i Ju-Jutsu, stammer fra Frederiksberg Ju-Jutsu, hvor han også er ungdomstræner.
 
Vores en coach er Thomas Darholt, 2. dan i Ju-Jutsu og han har vundet sølv ved VM i herre Duo Games i 1996 og 1998, og guld ved EM i duo-mix med vores anden coach, Vibeke Haans. Thomas stammer også fra Frederiksberg Ju-Jutsu
Vores anden coach er Vibeke Hans, 2. dan i Ju-Jutsu og har vundet VM tre gange i dame Duo Games, og som sagt også EM guld med Thomas Darholt. Vibeke stammer også fra Frederiksberg Ju-Jutsu
Vores to coaches begyndte så småt at hjælpe os i efteråret 2010, og har så stille og roligt kommet ind over. Specielt siden januar 2012 har de været meget inde over vores træning, da de endelig fik støtte fra unionen, til at få duo games op og stå igen i Danmark (vi har faktisk vundet rigtig mange medaljer indenfor Duo Games, men det er bare alt for længe siden).
 
I sommers gav vores coaches os så det ultimatum, at hvis vi trænede seriøst til, viste 100% engagement, gjorde fremskridt og præsterede det godt ved to store stævner her i efteråret, så ville vi komme med til VM. Michael og jeg har derfor trænet hårdt det de siden august, med træning fire gange om ugen de sidste to måneder, og har opfyldt alle krav.
 

1 thought on “Vejen til VM”

Comments are closed.